top of page

OMGEVING

Natuur

Vierhouten, en daarmee ook hotel ‘de Vossenberg’, is omringd door een grote hoeveelheid prachtige natuur en bossen. Laat je inspireren door de bloeiende heidevelden en koele loofbossen vol bijzondere flora en fauna. In de aaneenschakeling van natuurgebieden die de Veluwe te bieden heeft, is het gebied rond Vierhouten en Nunspeet misschien wel één van de meest bijzondere. Zo is er in de omgeving een bijzondere zandverstuivingsduin en zijn er meerdere indrukwekkende bossen en heidevelden met ieder hun eigen unieke karakter.

 

Bovendien is de Veluwe dé plek bij uitstek in Nederland om wild te zien. Misschien kom je tijdens je verblijf wel een heus edelhert, ree, vos of wild zwijn tegen!

Kijk op de website van Staatsbosbeheer of er binnenkort een excursie vertrekt vanaf ons hotel.

Wij zijn het startpunt vanuit Vierhouten van Staatsbosbeheer. Natuurgidsen vertrekken regelmatig vanuit ons Hotel Restaurant naar de bossen. Kijk op de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie en reserveren.

Kijk op Visit Veluwe voor meer inspiratie over de Veluwe.

Bezienswaardigheden

Er is nog veel meer te doen in de omgeving van het hotel. Zo is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Noord-Veluws Museum in Nunspeet of het Anton Pieck Museum in Hattem. Maar ook Paleis het Loo en bijbehorende tuin bieden een unieke ervaring voor cultuurliefhebbers.

 

Bovendien is er natuurlijk altijd de mogelijkheid tot een gezellig dagje uit met het hele gezin naar het Dolfinarium of Walibi Holland. Erg bijzonder is ook het Verscholen Dorp bij Nieuw-Soerel. Hier zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk ruim honderd onderduikers verscholen in primitieve hutten. Een dagje winkelen in het centrum van Zwolle of in het pittoreske vestingstadje Elburg behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf.

Fietsen & Wandelen

De Veluwe heeft een uitgebreid netwerk aan wandeltochten en fietsroutes voor jong en oud. Het ruime aanbod aan goed begaanbare fietspaden en wandelpaden maakt dit gebied bijzonder goed geschikt voor mooie fietstochten met het hele gezin.

Maar ook voor de wat avontuurlijkere gast zijn er meer dan genoeg mountainbike routes langs de stille vennen, stuifzanden en statige landgoederen.

Kijk hieronder voor routes op ga zelf op pad!

Wij zijn gesitueerd tussen knooppunt 14, 15 en 16. Dit helpt u alvast op weg wanneer u een knooppuntenroute volgt!

Fietsen huurt u eenvoudig bij Hazeleger Fietsverhuur uit Elspeet, waarmee u zelfs kunt afspreken dat de fietsen bij het hotel voor u klaarstaan, mits u op tijd reserveert. 

bottom of page