top of page

Playa del Vossenberg is geopend!

Ontlading is groot bij Veluwe horeca: ‘Ik heb dit echt enorm gemist’

De zonnigste lente ooit gemeten dreigde volledig aan de neus van de horeca voorbij te gaan. De ontlading was dan ook groot toen de horecazaken op de Noordwest-Veluwe hun deuren vanmiddag na dik tweeënhalve maand weer open konden gooien. ,,Vooral de onzekerheid viel ons zwaar.’’

In de aanloop naar grote horeca-heropening werd op sommige plekken een beetje gevreesd voor The Walking Dead-achtige toestanden: hordes dorstige mensen die de terrassen zouden overspoelen. Maar deze angst bleek ongegrond. De horecazaken op de Noordwest-Veluwe werden vandaag goed bezocht, maar nergens was het té druk.

Iets voor twaalven had zich een kleine menigte verzameld bij hotel-restaurant De Vossenberg in Vierhouten. De grote heropening, waar eigenaren Jeroen en Brenda Vos dik tweeënhalve maand reikhalzend naar uit hadden gekeken, kreeg een officieel tintje. Onder luid gejuich werd om klokslag twaalf uur een lintje doorgeknipt door Dick van Hemmen, oud-burgemeester van de gemeente Nunspeet.

Onzekerheid

,,Heel fijn dat we weer gasten kunnen ontvangen’’, zegt Jeroen Vos. ,,Het was geen makkelijke periode; deze crisis raakt ons financieel hard. Maar het ergste was de onzekerheid. Lange tijd wisten we gewoon niet waar we aan toe waren. Dat is verschrikkelijk, want je kunt dan niks. Toch besloten we niet bij de pakken neer te zitten. We hebben de afgelopen tweeënhalve maand daarom flink lopen klussen.’’

En dat niet alleen. Afgelopen weekend is een deel van het parkeerterrein van het restaurant omgevormd tot Playa del Vossenberg; een strandterras. ,,We slaan daarmee twee vliegen in één klap’’, zegt Vos. ,,In de eerste plaats is het natuurlijk gewoon hartstikke leuk, maar het zorgt er ook voor dat we onze terrascapaciteit op een veilige manier kunnen uitbreiden.’’

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page